Vroeger

Van IJsklokje naar
Van Gils Sweet Creations

Ons verhaal begint in 1974 wanneer melkboer Staf Van Gils een kleine ijsmachine aankoopt. Na zijn melkronde bereidt hij samen met zijn vrouw Roosje heerlijk roomijs op ambachtelijke wijze. Vader Staf geeft de liefde voor het vak door aan zoon Paul Van Gils. Met het grootste respect voor het verleden, maar met de blik op de toekomst zet hij de familietraditie verder.

Smullen van heerlijk roomijs

Kort na de aankoop van zijn ijsmachine ruilt Staf de melkwagen in voor een diepvrieswagen. IJsklokje groeit al snel uit tot een begrip in de Kempen en de provincie Antwerpen. Tal van huisgezinnen houden van de typische smaak van het IJsklokje.

Het aantal diepvrieswagens groeit snel, waardoor vrijwel elk Antwerps gezin tijdens de huis-aan-huisrondes de kans krijgt om van het heerlijke ijs te smullen. Tijdens de feestperiodes komen we met onze Special Moments desserts telkens opnieuw extra feestelijk voor de dag.

Niet stilzitten in de wintermaanden

Tijdens de kalmere wintermaanden blijft Staf niet stilzitten. Hij trekt naar Nederland, waar hij samenwerkt met bevriende homeservice bedrijven.

 

In 1985 komt hij in contact met de grootverbruikersmarkt. De befaamde mousse dessert wordt op dat moment ontwikkeld. Rond de jaren ’90 innoveert het bedrijf met suikervrij ijs.

 

De twee verschillende markten krijgen stapsgewijs hun eigen aanpak. IJsklokje richt zich op de huis-aan-huismarkt, terwijl het nieuwe Van Gils Creaties zijn producten verdeelt via de foodservice distributie.

Volledige focus op retail, zorg en horeca

In 2012 wordt de huis-aan-huisservice met diepvrieswagens verkocht. De merknaam IJsklokje verdwijnt, het bedrijf gaat verder onder de vlag van Van Gils Creaties. Sindsdien ligt de focus volledig op de ontwikkeling en productie van heerlijke desserts voor de retail, zorg en horeca.

 

Met zoon Paul Van Gils staat inmiddels de tweede generatie aan het roer. Van Gils Sweet Creations – verwijzend naar de internationale markt waarin het bedrijf vandaag opereert – telt vijftig gedreven medewerkers.

204